Wednesday, August 22, 2012

Clay kokekar: Matlaging med Clay

Hvis du vil gjøre fuktig og anbud retter som er både flavorful og næringsrik, kan du tilberede egne måltider i unglazed leire kokekar.


Før matlaging, er unglazed leire Potter fuktet i vann. En fuktig leire potten stek, og damp mat på samme tid. Denne matlaging beholder den mat naturlige smaken og næringsstoffer. Lite fett eller ekstra væske må legges til maten. Leire potten matlaging gjør lav-fett, næringsinnhold-rik mat som smak bra, også.


Matlagingen i unglazed leire er ikke nytt. De tidligste matlaging potter som er laget av folk var laget av leire. Leire Potter er fortsatt de foretrukne matlaging fartøyene i mange deler av verden. Clay distribuerer varmen jevnt og beholder varme godt. Unglazed leire matlaging potter kan være brukt i ovnen eller mikrobølgeovn. De bør ikke brukes på stovetop uten å plassere en varme diffuser mellom brenneren og leire. (Følg den framstillingen instruksjoner for stovetop matlaging.)


Når du får en ny leire komfyr, vil du måtte suge og rengjør den før bruk. Sug potten og lokk i kjølig vann i 30 minutter. Skrubbe begge stykker med en stiv børste for å fjerne alle leire støv. Hver gang du bruker din leire potten, vil du måtte suge den i vann i 10 til 15 minutter.


Leire Potter kanne sprekk hvis de er utsatt for plutselige endringer i temperatur. Noen produsenter anbefaler starter matlaging i en kul ovn. Med andre ord ikke preheat. Når du fjerner en leire potten fra oven, kan du plassere den på en varm pad eller håndkle, ikke en metall Gryteunderlag. Kaldt metall kanne sprekk bunnen av leire potten.


Når du gjør en tradisjonell oppskrift i en unglazed leire potten, øke temperaturen i ovnen mellom 50 og 100 grader. Ikke starte tidtakeren inntil du har gitt potten tid til å varme opp.


Når du er ferdig med matlaging, tillate din leire potten med å avkjøle helt før du feilfri den. Bruk aldri noen form for såpe eller rengjøringsmiddel på leire. Porøse overflaten vil absorbere renere og gi maten en soapy smak. For å rense, skrubbe leire komfyr med varmt vann og en stiv pensel. Bruk salt eller bakervarer brus for å rengjøre overflaten. For å løsne bakt på mat, suge pan i vann som har bakervarer brus lagt. Ikke Plasser dine leire matlaging potten i oppvaskmaskinen.


Pass på å tørke potten grundig før. Er det mulig for unglazed leire til å bli moldy. Hvis det er mulig, lagre leire potten med lokket av eller invertere lokket og plassere et håndkle mellom de to delene.


Berndes kokekar selskapet mener du kan oppnå alle fordelene med leire matlaging ved hjelp av bare et leire lokk. Berndes selger et 3-delers roaster sett som har to størrelser av cast aluminium potter med et terrakotta leire lokk som passer til begge deler.

No comments:

Post a Comment